Peerby Go en Praxis

Peerby Go en Praxis

Wat: Pilotproject deelplatform Peerby en bouwmarkt Praxis

Beschrijving: Praxis stelt goederen beschikbaar die in aanmerking komen voor huur zoals klusgereedschap. Via de Peerby Go App komen gebruikers bij Praxis en kunnen tijdelijk gebruik maken van het (de) goed(eren). Op die manier verbinden Peerby en Praxis de on- en offline marktplaats en zorgen er samen voor dat minder goederen moeten worden geproduceerd. Hiermee geven de partijen ook een aanzet naar het toekomstig model 'van bezit naar gebruik'. 

Waar: Amsterdam

Website

 

AirBnb Regulering Gemeente Amsterdam

AirBnb Regulering Gemeente Amsterdam

Wat: Overeenkomst Airbnb betreffende regulering particuliere vakantieverhuur en

Beschrijving: De Gemeente Amsterdam was de eerste lokale overheid om met Airbnb een overeenkomst te sluiten, waarbij vakantieverhuur met Airbnb toegelaten is binnen het kader beschreven in de overeenkomst. Airbnb hosts worden door zowel de Gemeente als het deelplatform geïnformeerd over het gebruik ervan en de host betaalt toeristenbelasting via het platform. Daarnaast werken de Gemeente en Airbnb samen om illegale hotels tegen te gaan.

Waar: Amsterdam

Website

Picture It! 

Picture It! 

Wat: Evenement op 24 oktober 2015 Awareness rondom delen

Beschrijving: De Deelwinkel in Nijmegen organiseerde dit evenement om mensen zelf te laten ervaren hoe ingrijpend anders en vooral ook leuker, duurzamer en mooier het leven in Nijmegen er uit kan zien als mensen vaker gaan delen. Dit werd concreet gemaakt door de bestaande Castellatoren virtueel om te bouwen tot de deelflat.

Waar: Nijmegen

Website

Seats2Meet Locals

Seats2Meet Locals

Wat: Pilotproject opgestart door Seats2Meet

Beschrijving: Seats2Meet biedt flexplekken voor zelfstandigen. Voorheen deed S2M dit enkel bij organisaties en bedrijven. De zzp'ers melden zich aan en hoeven niets te betalen voor een dagje flexwerken, maar kunnen wel hun kennis delen. Het gaat dus niet om euro's, maar wel om sociaal kapitaal. Met het Seats2Meet Locals project kunnen nu ook mensen thuis een flexplek aanbieden.

Opmerking: Op dit moment bevindt dit project zich nog in de pre-lanceringsfase, waarbij eerst voldoende gebruikers zich dienen aan te melden. 

Waar: Er is nog geen locatie voor de pilot gekozen. De organisatie van Seats2Meet werkt vanuit Utrecht.

Website

FOCUS FORWARD: KONNEKTID EN VLUCHTELINGEN

FOCUS FORWARD: KONNEKTID EN VLUCHTELINGEN

Wat: Project door Konnektid voor vluchtelingen

Beschrijving: Konnektid is het grootste platform in Nederland rondom het delen van kennis. Met het programma 'Focus Forward' zet het platform zich in om vluchtelingen te verbinden aan 'Konnektions', vrijwilligers, die de vluchtelingen helpen met o.a. het leren van de taal, maar ook allerlei andere vaardigheden. 

Waar: Noord-Holland

Website

WORKSHOP SHARENL + AIRBNB + OBA

WORKSHOP SHARENL + AIRBNB + OBA

Wat: 26 oktober 2015 Workshop Introductie Deeleconomie bij de OBA georganiseerd door shareNL en Airbnb

Beschrijving: Tijdens de Sharing Week 2015 vond deze interactieve workshop plaats bij de OBA. Bezoekers werden ingelicht over het snelgroeiende fenomeen en het gebruik en de kansen van online platformen. Airbnb en shareNL werkten een handleiding voor delen via platformen uit.

Waar: Amsterdam

Website

KLEIN AMSTERDAM (SCHOOL)

KLEIN AMSTERDAM (SCHOOL)

De Deelwinkel

De Deelwinkel

SHARING CITY EVENT 2015

SHARING CITY EVENT 2015

UTRECHT DEELT

UTRECHT DEELT

Thuisafgehaald

Thuisafgehaald